wtorek, 5 maja 2015
Pomysł na śniadanie - jaglanka
Do smaku kaszy jaglanej trzeba się niewątpliwie przekonać. Jest to raczej mało znany smak. Oczywiście odpowiednio przygotowana kasza jaglana nie jest gorzka - co często się jej zarzuca.
Jaglanka podana ze świeżymi owocami na śniadanie - jest znakomitym początkiem dnia.
Do jej przygotowania potrzebujemy:
około szklanki mleka (250ml) roślinnego czy zwierzęcego
1/4 szklanki kaszy jaglanej
plus jakiś słodzik - miód, cukier, ksylitol
szczyptę cynamonu
świeże owoce do podania
Do gotującego się osłodzonego mleka, dosypujemy dokładnie opłukaną kaszę i gotujemy około 10 minut, do uzyskania pożądanej konsystencji.
Nakładamy do miseczki, posypujemy cynamonem i pokrojonymi owocami. Zjadamy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz